Megjött a talán legjobban várt funkció a WhatsAppba

Dátum:

Megosztás:

Mi jobb annál, mint ha van egy WhatsApp-fiókod? Természetesen az, ha kettő is van – gondolták az üzenetküldő üzemeltetői, így lehetővé tették, hogy egy felhasználó két SIM-kártyához tartozó fiókba is be legyen jelentkezve.

Közismert, hogy az igen népszerű WhatsApp csevegőalkalmazásba való bejelentkezéshez telefonszámra van szükség, és ez egy igen fontos biztonsági funkció. A telefonszám hitelesíti ugyanis felhasználót, azaz igencsak megnehezíti a fiók feletti rendelkezés átvételét. Másfelől viszont lehetetlenné teszi a WhatsAppra való regisztrációt telefonszám és mobil nélkül. Ugyanezen okból nem használhat két vagy több WhatsApp-fiók iPhone-on, illetve androidos eszközön, mivel mindegyik fiókhoz saját SIM-kártyára van szükség.

Ez azonban hamarosan megváltozhat, ugyanis a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg bejelentette, hogy a WhatsApp-felhasználók a SIM-kártya cseréje nélkül válthatnak majd két különböző fiók között ugyanazon a telefonon. Az újdonság egyenes következménye a WhatsApp funkcionális fejlődésének. Ma már több eszközről is elérhetjük a csevegőszolgáltatást, így tabletről és számítógépről is. És akár kis is lehet terjeszteni a WhatsApp-fiókot egy másik okostelefonra.

A két WhatsApp-fiókba történő egyidejű bejelentkezés támogatása azoknak lehet előnyös, akiknek két telefonszámuk van, például egy munkahelyi és egy személyes, és mindegyiknek saját WhatsApp hozzáférésre lenne szüksége. Egyelőre viszont még nem tudni, hogy lehet-e kettőnél több fiókot is létrehozni, mindenesetre a Meta vezére két fiókot említ.

A második fiók beállításához szükség lesz a második telefonszámra és SIM-kártyára, vagy egy olyan telefonra, amelyik több fizikai kártyát vagy eSIM-et is elfogad. Mindkét SIM-kártyának egyszerre kell aktívnak lennie, amikor áthelyezzük a második WhatsApp-fiókot az elsődleges telefonra. Ennek az az oka, hogy a Meta egyszeri jelszót küld a második WhatsApp-fiókba, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valódi-e a hozzáférési kérelem. Ha az ellenőrzés véget ért, akkor már nem kell figyelni a másodlagos telefon WhatsApp alkalmazására.

A hivatalos WhatsApp-közlés szerint az androidosok már elérhetik az új funkciót. Az iPhone-ok esetében még nincsen dátum, de valószínűleg náluk sem kell sokat várni.

Megjegyzés

Hozzászólás írása
Írja be a nevét

spot_img

Kapcsolodó cikkek

Alváshoz tervezték, mégis már az utcán hódítanak a pizsamák

A legtöbben el sem tudják képzelni, hogy ebben hagyják el a házat, mások viszont magabiztosan viselnek különböző divatos,...

Olyan ruhadarabot tervezett a magyar egyetemista, hogy elvitte a rangos verseny fődíját

A magyar népviseletek inspirálta egyetemi munkájával Rácz Nikoletta Fashion Design kategóriában elnyerte a New Star díjat a 2023-as...

Jövőre minden iPhone 16 modell A18 chipsetet kaphat

Az Apple egyáltalán nem titkoltan a Pro kiadású iPhone modellek felé terelte a fogyasztókat az elmúlt évek során,...

Itt az okosakkumulátor: 1000 km-t elmegy vele az autó, 2 órába telik nulláról feltölteni

Az Our Next Energy akkumulátorában nincs se kobalt, se nikkel, ezáltal kevésbé robbanásveszélyes, az élettartamát pedig mesterségesintelligencia-alapú megoldások...