Három napig is bírja egy töltéssel ez a telefon

Dátum:

Megosztás:

Csak tagjainknak szóló tartalom

A tartalom megtekintéséhez felíratkozás szükséges

Manapság már meglehetősen nehéz újat mutatni a mobiltelefonok piacán, hiszen a felhasználókat az olyan specifikációk sem lepik már meg, mint például egy 200 megapixeles kamera – ami az idei év jolly jokere volt. Ennek okán amennyiben egy gyártó igazán nagyot szeretne villantani, tényleg kénytelen valami olyat csinálni, ami egyáltalán nem megszokott; az idehaza kevésbé ismert Oukitel pedig pontosan így is tett.

Az Oukitel egy kínai vállalat, amely 2007 óta gyárt Android-alapú okostelefonokat és okosórákat. A vállalatot az elmúlt években annak köszönhetően kapták fel, hogy termékeiket olyan dolgokkal tesztelik, mint például egy vaskos kalapács, de volt, hogy fúróval és fűrésszel is nekiestek már telefonjaiknak – arról nem is beszélve, hogy rendszerint többméteres magasságból ejtik le őket, és van, hogy fel is gyújtják azokat.

A gyártó egyik videójában például a K10000 Max nevezetű készüléket folyékony betonba merítik, majd egy patakba dobják anélkül, hogy megsérülne – tulajdonképpen a mobilvilág Jackasséről van szó.

Ezek alapján nem nehéz következtetni, hogy a gyártó rendkívül robusztus termékeket készít, ami alól a nemrégiben bemutatott Oukitel WP30 Pro sem kivétel. Első ránézésre még azt is mondhatnánk, hogy egy átlagos mobilról van szó, a specifikációs listát átböngészve azonban hamar rájöhetünk, hogy ez egyáltalán nincs így.

Az Oukitel WP30 Pro egy 6,78 hüvelykes, 120 hertzes FullHD+ kijelzőt kapott, ennek felső része közepén egy 32 megapixeles szelfikamera is megbújik. A hátlapon már egy sokkal impozánsabb felhozatalt kapunk, a 108 megapixeles elsődleges, a 20 megapixeles éjjellátó és az 5 megapixeles makrokamerának köszönhetően a legváltozatosabb körülmények között is remek fotókat készíthetünk,

A KAMERÁK KÖZÖTT RÁADÁSUL EGY MÁSODIK, KISEBB KIJELZŐ IS TALÁLHATÓ, AMI AZ IDŐ MELLETT KÉPES MEGJELENÍTENI AZ IRÁNYTŰT, VEZÉRELHETJÜK RAJTA A ZENÉT, DE TÜKÖRNEK IS HASZNÁLHATJUK, HA ÉPPEN A HÁTLAPI KAMERÁK EGYIKÉVEL SZERETNÉNK SZELFIT KÉSZÍTENI.

A készülék lelke egy Dimensity 8050-es lapka, így teljesítmény tekintetében nem fogja a csúcsok csúcsát hozni a mobil, ez azonban a 315 eurós, azaz körülbelül 120 ezer forintos ajánlott fogyasztói ár ismeretében nem is várható el. A chipet 12 gigabyte memória segíti, tárhelyből pedig akár 512 gigabyte-ot is bezsebelhetünk.

Háromnapos üzemidő jöhet?

A készüléken Android 13 fut, az azonban egyelőre nem világos, hogy a WP30 Pro megkapja-e a 14-es verziót – amit azonban tudunk, az az, hogy a mobil brutálisan nagy akkumulátort kapott.

A BORÍTÁS ALATT EGY 11 EZER MILLIAMPERÓRÁS TELEP PIHEN, AMI KÉT ÉS FÉLSZER AKKORA, MINT AMI AZ IPHONE 15 PRO MAXBAN TALÁLHATÓ,

de a WP30 Pro még a legizmosabb androidos vetélytársak akkumulátorkapacitására is szinte rádupláz. Az eredmény? Egy olyan telefon, ami a gyártó állítása szerint három napig is üzemel egyetlen töltéssel, aktív használat mellett is. A készüléket egyébként 120 wattal tudjuk tölteni, amivel az Oukitel szerint 15 perc alatt 50 százalékig pumpálhatjuk a mobilt, így a gyorstöltés is adott.

Ha pedig mindez nem lett volna még elég, a WP30 Pro IP68-as por- és vízállósági, valamint IP69K és MIL-STD-810H katonai minősítéssel is rendelkezik, hogy szinte elpusztíthatatlan maradjon.

Megjegyzés

Hozzászólás írása
Írja be a nevét

spot_img

Kapcsolodó cikkek

Alváshoz tervezték, mégis már az utcán hódítanak a pizsamák

A legtöbben el sem tudják képzelni, hogy ebben hagyják el a házat, mások viszont magabiztosan viselnek különböző divatos,...

Olyan ruhadarabot tervezett a magyar egyetemista, hogy elvitte a rangos verseny fődíját

A magyar népviseletek inspirálta egyetemi munkájával Rácz Nikoletta Fashion Design kategóriában elnyerte a New Star díjat a 2023-as...

Jövőre minden iPhone 16 modell A18 chipsetet kaphat

Az Apple egyáltalán nem titkoltan a Pro kiadású iPhone modellek felé terelte a fogyasztókat az elmúlt évek során,...

Itt az okosakkumulátor: 1000 km-t elmegy vele az autó, 2 órába telik nulláról feltölteni

Az Our Next Energy akkumulátorában nincs se kobalt, se nikkel, ezáltal kevésbé robbanásveszélyes, az élettartamát pedig mesterségesintelligencia-alapú megoldások...